Göteborgs dans- och teaterfestival
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.

Fler speltillfällen

Köp

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp

Om festivalen

Göteborgs dans- och teaterfestival är en scenkonstfestival för internationell och svensk scenkonst, och återkommer vartannat år i augusti. Festivalen grundades 1994 och har sedan dess bjudit in internationella scenkonstkompanier och scenkonstnärer att dela sina berättelser med festivalens breda publik; berättelser från hela världen; berättelser som förhöjer verkligheten och som reflekterar över vår samtid, här och nu.

Göteborgs dans- och teaterfestival är en del av Göteborgs stads Kulturförvaltning och produceras av Stora Teatern. Festivalen har uppdrag och finansiering av Västra Götalandsregionen och genomförs med stöd av bland annat medverkande kommuner samt EU:s kulturprogram genom samproduktionsnätverket NXTSTP.

Festivalen möjliggörs genom ett generöst samarbete med alla våra partnerscener.

Scenkonst- och samtalsprogram tas fram av curatorer som med sina olika utblickar skapar ett urval för scenerna i Göteborg. Många faktorer påverkar vad som tar plats i programmet: konstnärlig integritet, finansiering, tidsscheman, konkurrens, turnébarhet med mera. Vi är alltid öppna för nya impulser så gör oss gärna uppmärksamma på det vi inte känner till!

Uppdatera din webbläsare

Den webbläsare som du använder är föråldrad Uppdatera din browser

Visa sidan ändå